Ķirbju pīrāgs ar Magmum iebiezināto pienu
24. oktobris, 2024 pl. 16:29,
Nav komentāru
Nedēļas nogalē pagatavo gardu ķirbju pīrāgu ar Magmum iebiezināto pienu!
Tev varētu rasties jautājums, vai ķirbis un iebiezinātais piens sader kopā? Protams, ka sader! Un garša ir dievišķa. Kondensētais piens un ķirbju pīrāgs, iespējams, ir viens no garšīgākajiem un vieglākajiem pīrāgiem, ko Tev jebkad nāksies pagatavot.
Sastāvdaļas:
- 2 lielas olas istabas temperatūrā
- 2 tējkarotes ķirbju pīrāga garšvielu (pagatavo pats, sajaucot kopā maltu kanēli, ingveru, muskatriekstu, krustnagliņas un nedaudz melno piparu)
- 2 tējk vaniļas ekstrakta
- 1 ¾ glāzes ķirbju biezeņa
- Sadrupināti cepumi pamatnei
- Sviests
- 400 g Magmum iebiezinātais piens ar cukuru
Pagatavošana:
- Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C
- Sajauc bļodā ķirbju biezeni, ķirbju pīrāga garšvielas, olas un iebiezināto pienu. Nedaudz samaisa. Tad pievieno vaniļu.
- Sagatavo pīrāga pamatni, sajaucot kopā sadrupinātos cepumus ar sviestu un izlīdzinot masu cepampannas pamantē un pārlej to ar iepriekš pagatavoto maisījumu.
- Samaziniet cepeškrāsns temperatūru līdz 175 °C, liec ķirbju pīrāga cepeškrāsnī un cep 30-45 minūtes.
- Pirms sagriešanas ļauj gardumam atdzist. Pirms pasniegšanas papildus atdzesē to ledusskapī.
Ēdot pīrāgu, pamanīsi atšķirību tā konsistencē. Tas ir nedaudz krēmīgāks. Taču saldums nav pārāk liels, kā varētu domāt, ja tiek izmantots kondensētais piens.
Ņem vērā - sastāvdaļu daudzumu pielāgo savas cepampannas izmēram!